Sega maränger med sommarbär och vispad grädde
Denna tar en liten stund att göra med det är så värt det när den väl är klart!
2 PORTIONER
2 stora maränger
½ liter blandade bär, gärna färska och efter säsong
1 ½ dl vispgrädde
Maränger
4 äggvitor
1 krm ättika
2 dl ekologiskt socker
Vispa äggvitorna långsamt för hand till ett pösigt skum.
Tillsätt sedan ättikan och fortsätt vispa i lugnt takt.
Häll i sockret och vispa tills äggvitorna blivit till ett fast och blankt skum.
Skeda upp smetan på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter i en 125 grader varm ugn.
(vill man ha torra maränger gräddar man i 1 timme istället)
Bryt upp marängerna och lägg dom snyggt på tallrikar.
Vispa grädden lagom hårt och klicka ut över marängerna.
Strö över de blandade bären och strö eventuellt över lite florsocker.
2 PORTIONER
2 stora maränger
½ liter blandade bär, gärna färska och efter säsong
1 ½ dl vispgrädde
Maränger
4 äggvitor
1 krm ättika
2 dl ekologiskt socker
Vispa äggvitorna långsamt för hand till ett pösigt skum.
Tillsätt sedan ättikan och fortsätt vispa i lugnt takt.
Häll i sockret och vispa tills äggvitorna blivit till ett fast och blankt skum.
Skeda upp smetan på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter i en 125 grader varm ugn.
(vill man ha torra maränger gräddar man i 1 timme istället)
Bryt upp marängerna och lägg dom snyggt på tallrikar.
Vispa grädden lagom hårt och klicka ut över marängerna.
Strö över de blandade bären och strö eventuellt över lite florsocker.
Kommentarer
Trackback