Ugnsbakad torsk med sommarfeeling

Detta är en god och somrig variant på den vanliga tråk-torsken. Grönsaksblandningen ger en otrolig smak åt fisken och rätten är hur enkel som helst att tillaga.
Dessutom går den skitsnabbt att bara slänga ihop.




2 PORTIONER
1 torskfilé (300-400g)
olivolja
salt och nymalen vitpeppar
2 tomater
½ gul lök
1 citron (tvätta noga!)
5 champinjoner
en näve färsk persilja

Skär ett längsgående snitt i torskfilén och vänd den sedan i salt och vitpeppar.
Lägg den sedan i en ugnsform med lite ringlad olivolja i.
Skär tomaterna, löken och champinjonerna i bitar.
Skär citronen i skivor och dela på mitten.
Lägg ner allt i en skål och blanda med 2 msk olivolja, salt och vitpeppar.
Blanda ner persiljan och häll sedan runt om fisken i ugnsformen.
Ta ca 1 näve av blandningen och lägg i snittet du gjorde i början så att fisken också suger år sig av grönskasblandningen innifrån.
Sätt in i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

Servera med ugnbakad potatis och en god sås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0