Carbonara, en skön klassiker

Jag har alltid varit otroligt förtjust i denna klassiker och beställer den mer än gärna ute på restaurang när jag inte orkar laga mat själv. Men ingen slår den den jag lagar hemma i köket.



4 PORTIONER
ca 500 g spaghetti
280 g bacon
en stor klick smör
1 kina vitlök (eller 3-4 vanliga vitlöksklyftor)
2 ägg
½ dl grädde
salt och nymalen svartpeppar
100 g god lagrad permesanost (riv gärna egen!)
en knippe färsk persilja

Koka speghettin al dente.
Skär under tiden baconet i strimlor och bryn i en torr stekpanna.
Smält smöret och pressa ner vitlöken.
Häll av pastavattnet och tillsätt sedan vitlökssmöret.
När baconen är klara, låt rinna av på hushållspapper.
Vista ihop ägg och grädde med salt och peppar.
Häll över pastan på ett stort fat och blanda ner äggblandningen.
Strö över baconet och persiljan och riv sedan över permesanosten.

Servera gärna med en äggula för extra krämighet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0